Ünnepi repertoár a Bábfilmszínház műsorán

Pataki József 2020.12.14. Heti friss

Ünnepi repertoár a Bábfilmszínház műsorán

Előadássorozattal és streampremierrel ünnepel a Budapest Bábszínház december 19. és január 2. között. A Kisrigók című új produkció december 30-án látható először - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat december 30-án 18 órától láthatják először a nézők. Ez a különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, amelyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

A közleményben Hoffer Károly rendezőt idézik, aki elmondta, hogy a történetet a gyermekekre vágyakozó anya és apa meséli élőszereplőként és bunraku bábokkal elevenedik meg a színpadon. Koncepciója szerint a bábok szintjén a gyerekek ugyan csak a történet végén, megannyi izgalmas kalandot követően találkoznak, ám "láthatatlan" szinten összefonódik az életük már jóval hamarabb. A filmes zenével kísért kalandok sok humorral és játékkal a nagycsoportos óvodásoktól kezdve minden korosztályhoz szólnak elfogadásról, összetartozásról, a család fontosságáról - idézik a rendezőt.

A streampremier után a Kisrigók január 2-án 15 órától újra látható.

Az ünnepi streamműsor már a mostani hétvégén elkezdődik Jules Verne történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással, amelyet Kuthy Ágnes rendezett tavaly a Budapest Bábszínházban. December 29-én megismétli a színház a produkciót.

December 19-én, 20-án és 28-án Václav Ctvrtek Rumcájsz című meséje, az idei évad első bemutatója látható Schneider Jankó rendezésében. A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában az igazságos banditával és kedvesével, Mankával ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások.

December 25-én és január 3-án a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza.

December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszter nagyi című darab lesz műsoron. A történet főhősei egy unalmasnak látszó nagymama és 11 éves unokája. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása.

December 31-én a Boribon és Annipanni szerepel a Bábfilmszínház műsorán. Az előadás, amely Marék Veronika kötetei alapján készült, Ellinger Edina rendezésében látható.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT