Nyílt nappal kezdődik a Soproni Petőfi Színház évada szombaton

Pataki József 2021.09.16. Heti friss

Nyílt nappal kezdődik a Soproni Petőfi Színház évada szombaton

Fotó: MTI

Nyílt nappal és szabadtéri gálaműsorral kezdődik a Soproni Petőfi Színház 2021/2022-es évada szeptember 18-án. 

Poggyasz - Cikk közben

A nyílt nap délelőtt tíz órakor kezdődik, amely során a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé. A csoportokat Savanyu Gergely színművész, Kovács Ferenc műszaki vezető és Németh Ervin dramaturg vezeti.

A nézőtéri büfében az évad - amely A szabadság évada elnevezést kapta - előadásaiból mutatnak be részleteket a színművészek, a gyermekek pedig mesét hallhatnak.

Az első emeleten az elmúlt tíz év darabjainak plakátjaiból nyílik kiállítás, délután pedig a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar munkájába lehet bepillantani a Festőteremben.

Este hét órától a művészek gálaműsort adnak a Várkerületen, amelyben népszerű előadások énekei csendülnek fel.

Az új szezonban felnőtt bérletben lesz látható Németh László Széchenyi című történelmi drámája. A város első díszpolgáráról szóló darabot Csiszár Imre Kossuth-díjas művész állítja színpadra.

Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékát Pataki András, a teátrum vezetője viszi színpadra. A darab zenéjét Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző írta.

    Szintén Pataki András állítja színpadra a Sík Sándor művéből készült István király című tragédiát, amely a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, a Komáromi Jókai Színházzal, valamint a Forrás Színházzal közösen készül.

Az 1921. évi soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője készít táncművet Szarka Gyula zenéjére.

A kisszínpadon Slawomir Mrozek Emigránsok című színjátékát mutatják be a csallóközi Csavar Színházzal.Az évadot jövő tavasszal Ábrahám Pál, Alfred Grünwald és Fritz Löhner-Beda Bál a Savoyban című revüoperettje zárja Béres László rendezésében.

Középiskolás bérletben játsszák a Széchenyit, az Ördögölő Józsiást, az István királyt, az És mégis élünk című táncművet, valamint Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szerzőhármastól A padlás című musicalt.

A felsősök A padlás, az Ördögölő Józsiás, valamint az És mégis élünk című táncművet nézhetik meg. Az alsó tagozatosok A rézerdő lakói című zenés mesejátékot tekinthetik meg Méhes Csaba és a Brass in the Five kvintett előadásában. Nekik szól a Szabó Magda művéből készült Tündér Lala című mesejáték Mess Attila rendezésében, valamint az Árgyilus és Tündér Ilona című mesetáncjáték Alekszej Batrakov koreográfiájával és rendezésében a Sopron Balett produkciójaként.

További cikkek

Reklám

Merk IT 2 - Cikkajánló utáni
Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni

Pepita plusz

Kurkó József: Folyamatosan kell a vérfrissítés

Pataki József 2021.10.11.
Hosszú utat járt be, mire világossá vált számára, hogy a színjátszásban találhat magára. Kurkó József az Újszínház tagjaként Nagy Ferót alakítja a Ricse, ricse,...

Dunai Tamás: Minden kornak megvan a maga Tevjéje

Pataki József 2021.10.11.
Negyven éve egy fantasztikus, Karinthy Frigyes és Karinthy Ferenc szövegeivel készült Micimackó-előadásban láttam, nagy élmény volt Füles szerepében Dunai Tamás játéka. Azóta persze sokfé...

Kulcsár Viktória: Pontosan ez volt az elképzelésem

Pataki József 2021.10.06.
Lendületes, különlegesség árad belőle. Kulcsár Viktória megfordult az Örkény és a budapesti Katona József Színházban, de pályája során a legtöbb időt a Pécsi Nemzeti Szính&aac...

Heti friss

Kicsiknek készült Az ember tragédiája

Pataki József 2021.10.15.
Nagyszabású ifjúsági előadás a Kolibri Színházban.

Különleges tárlat várja a Kecskeméti Katona József Színház nézőit

Pataki József 2021.10.15.
Többek között Jászai Mariról is érdekességet láthatnak.

Nemzetközi fesztiválon debütál az HBO új magyar sorozata

Pataki József 2021.10.15.
A besúgót hamarosan a magyar nézők is láthatják.
MBVK 1 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között
MBVK 4 - Kategóriák között

Életút

Anton Lachky: Nincs recept arra, hogyan lehet a testünkkel elmesélni egy történetet

Pataki József 2021.10.11.
A világhírű táncos-koreográfus a Bunker című új, formabontó filmjének munkálatairól mesélt a Pepitának, ami szlovak-magyar-cseh koprodukcióban készült, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film...

Házhoz viszi a színházat Kroó Balázs

Pataki József 2021.09.26.
Kedvesével együtt járják a budapesti bérházakat interaktív színházi előadásukkal, amit még a pandémia alatt is tudtak játszani.

A Budapest Varietében bizonyítja tehetségét Czigány Judit

Pataki József 2021.09.19.
A csinos sztár táncol, énekel és forgat is a közeljövőben.