Zenés filmet készít a Szegedi Pinceszínház

Pataki József 2021.01.14. Pepita plusz

Zenés filmet készít a Szegedi Pinceszínház

Zenés ifjúsági játékfilmet készít az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Poggyasz - Cikk közben

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a színház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező.

A szerzőpáros ezúttal egy újabb médiumra alkalmazva dolgozza fel az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetét. A film szereplőinek zöme is a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a rendező szerdán találkoztak a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék a közös munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, az új zenés mozi azonban elsősorban a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is. Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged városához. A filmes megfogalmazás lehetővé teszi, hogy városi helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék újra kisfiú és társai kalandjait az alkotók.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

További cikkek

Reklám

Merk IT 3 - Cikkajánló utáni
Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 2 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni

Pepita plusz

Kurkó József: Folyamatosan kell a vérfrissítés

Pataki József 2021.10.11.
Hosszú utat járt be, mire világossá vált számára, hogy a színjátszásban találhat magára. Kurkó József az Újszínház tagjaként Nagy Ferót alakítja a Ricse, ricse,...

Dunai Tamás: Minden kornak megvan a maga Tevjéje

Pataki József 2021.10.11.
Negyven éve egy fantasztikus, Karinthy Frigyes és Karinthy Ferenc szövegeivel készült Micimackó-előadásban láttam, nagy élmény volt Füles szerepében Dunai Tamás játéka. Azóta persze sokfé...

Kulcsár Viktória: Pontosan ez volt az elképzelésem

Pataki József 2021.10.06.
Lendületes, különlegesség árad belőle. Kulcsár Viktória megfordult az Örkény és a budapesti Katona József Színházban, de pályája során a legtöbb időt a Pécsi Nemzeti Szính&aac...

Heti friss

Kicsiknek készült Az ember tragédiája

Pataki József 2021.10.15.
Nagyszabású ifjúsági előadás a Kolibri Színházban.

Különleges tárlat várja a Kecskeméti Katona József Színház nézőit

Pataki József 2021.10.15.
Többek között Jászai Mariról is érdekességet láthatnak.

Nemzetközi fesztiválon debütál az HBO új magyar sorozata

Pataki József 2021.10.15.
A besúgót hamarosan a magyar nézők is láthatják.
MBVK 5 - Kategóriák között
MBVK 1 - Kategóriák között
MBVK 2 - Kategóriák között

Életút

Anton Lachky: Nincs recept arra, hogyan lehet a testünkkel elmesélni egy történetet

Pataki József 2021.10.11.
A világhírű táncos-koreográfus a Bunker című új, formabontó filmjének munkálatairól mesélt a Pepitának, ami szlovak-magyar-cseh koprodukcióban készült, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film...

Házhoz viszi a színházat Kroó Balázs

Pataki József 2021.09.26.
Kedvesével együtt járják a budapesti bérházakat interaktív színházi előadásukkal, amit még a pandémia alatt is tudtak játszani.

A Budapest Varietében bizonyítja tehetségét Czigány Judit

Pataki József 2021.09.19.
A csinos sztár táncol, énekel és forgat is a közeljövőben.