Magyar produkcióval nyit újra a Festspielhaus St. Pölten

Pataki József 1970.01.01. Pepita plusz

Magyar produkcióval nyit újra a Festspielhaus St. Pölten

Május 20-án a Recirquel legújabb, Solus Amor című produkciójával nyit újra az osztrák Festspielhaus St. Pölten.

Poggyasz - Cikk közben

A kortárs előadóművészet egyik kiemelkedő európai játszóhelye több mint fél év után nyit újra a magyar produkcióval - közölte a társulat az MTI-vel.

Mint írják, a kortárs táncot a cirkuszművészettel egyesítő Vági Bence rendezte előadás - amelyet most első alkalommal láthat a nemzetközi közönség - a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól.

Tavaly ősszel a Müpa Fesztivál Színházában debütált Magyarországon a Recirquel Solus Amor című produkciója. Most újra színpadra állítják az előadást, amelyet tavaly mindössze néhány alkalommal láthatott a magyar közönség.

Az évi 70 ezer nézőt vendégül látó Festspielhaus St. Pölten évadonként több mint 70 produkciót mutat be a kortárs balettől a nemzetközi alkotásokon és klasszikus koncerteken át a dzsesszig - áll a közleményben.

Mint kiemelik, a tavaszi lezárások alatt már megjelent a színház online repertoárjában a társulat Non Solus című produkciója, amelyet márciusban vetített a Festspielhaus, majd tízezres megtekintéssel nézői csúcsot döntött a közvetítések között.

A Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. A darab nem egy történetet mond el, hanem azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. "A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt" - áll az előadás ismertetőjében.

Mint írják, az elmélyülés és az ámulatba ejtés kettősségét a darabhoz komponált zene, a különleges díszlet és a speciális technika is segíti. A légiesség érzését a díszleten túl a különféle cirkuszi levegőzsáner-számok - gurtni, lebegő kínai rúd, magas drót - teszik teljessé. "A produkcióban speciális reptető-technikának köszönhetően a néző úgy érezheti: repülni olyan könnyű, mint amikor álmodik róla" - fogalmaznak a közleményben.

Az előadásban egy mitikus medvebáb is megjelenik. A neves dél-afrikai bábtervező Janni Younge által készített báb a valódit tökéletesen imitáló mozgásait táncosok irányítják. A produkcióban meghatározó szerepet játszik a zene, amely Szirtes Edina Mókus zeneszerző és Terjék Gábor sound designer munkája.

A Solus Amor Magyarországon is újra látható lesz. A Recirquel művészeivel a közönség először június 4-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban találkozhat, ahol a társulat a My Land című produkcióját mutatja be. (MTI)

További cikkek

Reklám

Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 2 - Cikkajánló utáni

Pepita plusz

Hegedűs a háztetőn: mindegyik szereplő emlékezetes karakter, önálló személyiségük, aurájuk van

Pataki József 2021.09.08.
Méltán slágerdarab a Hegedűs a háztetőn című musical. A gyulai Erdélyi héten a Kolozsvári Állami Magyar Színház ütős, szépséges, fantasztikus összmunkával készült előadá...

Schlanger András: Minőségi anyaggal foglalkozni ajándék

Pataki József 2021.09.08.
Színházcsináló, színész, rendező, szerző. De vajon milyen ember? Schlanger András pontosan olyan, amilyennek látszik. Tudatos, őszinte, a véleményéért mindig kiálló. Igazi varázsló, aki...

Polyák Lilla: Most sokkal inkább megélem a dolgokat

Pataki József 2021.09.06.
Amikor meghallom Polyák Lilla gyönyörű hangját, valahogy mindig úgy érzem, én is tudok énekelni. Viszont most először láttam a művésznőt a maga természetes szépségében. Izgalmasan, derűsen, nőies...

Heti friss

Jeges performanszt tartott Kováts Adél

Pataki József 2021.09.17.
A Radnóti Színház igazgatója egy mázsás jégtömböt tolt végig a városon.

Indul a MITEM

Pataki József 2021.09.17.
12 országból összesen 19 produkció érkezik. 
MBVK 2 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között
MBVK 3 - Kategóriák között

Életút

A Budapest Varietében bizonyítja tehetségét Czigány Judit

Pataki József 2021.09.19.
A csinos sztár táncol, énekel és forgat is a közeljövőben. 

Götz Attila: Minél inkább kívül esik egy karakter komfortzónámon, az annál nagyobb kihívást jelent nekem

Gajasz Enikő 2021.08.08.
Götz Attila nem azon színészek közé tartozik, aki megelégszik a "napi rutin" színjátszással, ő ugyanis azt vallja, hogy minden pillanatban nyitottnak kell lenni a világ felé. A Pécsi Nemzeti Szính&aacut...

Györfi Anna: Gyerekként még nincs pontos gondolatod, hogy színésznő akarsz lenni

Gajasz Enikő 2021.08.01.
2004 óta a progresszív szimfonikus jazz-rockot játszó Fugato Orchestra énekesnője, rengeteg reklámfilmben szerepelt és sok produkcióhoz adta hangját szikronszínészként. Anna már 6 éves korában a...