Első rendezésére készül Udvaros Dorottya

Pataki József 2021.02.16. Pepita plusz

Első rendezésére készül Udvaros Dorottya

A Nemzeti Színház tagja már számtalanszor bizonyított a színpadon, most a másik oldalon, rendezőként próbálhatja ki magát.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Udvaros Dorottya a rákosligeti Gózon Gyula Kamaraszínházban készül első olyan előadására, ahol rendezőként bizonyíthat Peter Quilter, kortárs amerikai író Függönyt fel! című darabjában. A színésznő most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy ebben is kipróbálja magát.

„Eddig úgy éreztem, hogy nem akarok. Pusztán azért, mert egy színész régóta a pályán van, még egyáltalán nem biztos, hogy meg tud rendezni egy darabot. Ez egy másik foglalkozás. Én ráadásul fantasztikus rendezőkkel dolgozhattam, és mindig azt gondoltam, hogy semmi keresnivalóm sincs ebben a csapatban. Aztán elérkezett a koronavírus ideje. Tavaly a karantén előtti utolsó napon még játszottam. Eleinte azt mondogattuk: végre kipihenjük magunkat, rendet rakunk, kertészkedünk és így tovább. Nagyjából a második hét után úgy éreztem, rendben, kipihentem magam, most menjünk vissza a színházba. Nyárra ért véget a karantén, jött egy kis lendület, majd ősszel újra bezártak a színházak. Ezt már nagyon megszenvedem, rettenetesen hiányzik. Ekkor kaptam ezt a felkérést a Gózon Gyula Kamaraszínház vezetőjétől. Annyira meglepődtem rajta, hogy hirtelen rávágtam: jó, küldd el a darabot” – nyilatkozta az Indexnek Dorottya.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT