Lányával játszik Tallós Rita

Pataki József 2021.09.15. Heti friss

Lányával játszik Tallós Rita

Fotó: 6SZÍN

A színésznő és  Barbinek Paula egymást kergeti őrületbe a 6SZÍN-ben.

Poggyasz - Cikk közben

Tallós Rita és Barbinek Paula kétszemélyes előadói estje, az Anyám az őrületbe kerget szeptember 17-én debütál a 6SZÍN-ben. A produkció bátor kísérlet, mely megteremti saját színpadi műfaját: a stand up comedy vagány humora keveredik a társalgási színdarabok frappáns replikáival és a családi drámák szívszorító személyességével. Anyát és lányát kérdeztük a produkcióról.

Az előadás egy anya-lánya kapcsolatról szól. A ti anya-lánya kapcsolatotok mennyire derül ki a darabból?

Tallós Rita: A mi anya-lánya kapcsolatunk a darab maga, szóval abszolút kiderül. A mi nem egyszerű, azonban felettébb izgalmas életünk kel életre sok humorral az előadásban.

Barbinek Paula: Így van, a darab a mi kapcsolatunkról szól. Bár volt olyan, hogy valaki nem tudta, hogy anya és lánya vagyunk, és azt mondta az előadás után, hogy milyen érdekes lenne, ha mi azok lennénk. Amikor felvilágosítottam, hogy bizony mi azok vagyunk, akkor csak annyit tudott mondani: ez nagyon kemény!

A darab próbái közben okozott-e bármilyen nehézséget az, hogy nemcsak rokoni, hanem kollegiális kapcsolatban is együtt kellett működnötök?

Rita: Az, hogy a lányommal játszom, először fordul elő. Az Anyatigrisekben már dolgoztunk együtt, de színészekként most debütálunk. Profi módon vettük az akadályokat, a munka során a szakmai feladatokra koncentráltunk, nem arra, hogy mi anya és lánya vagyunk. Most az a különleges helyzet, hogy a saját életünket próbáltuk újraélni és rekonstruálni. Ez egy kötéltánc, ami nem mindig volt öröm, nem mindig volt előnyös valaki számára, de szuper csapatmunka volt és folyamatosan egymást segítettük.

Paula: Semmilyen nehézséget nem okozott, hála a rendezőnknek és a csapatnak. Nagyon erős bizalom volt mindenki felé, és minden munkatárs mentőhálóként volt segítségünkre. Ha bármelyikünk elérzékenyült a próbák alatt, mindig volt, aki megölelgesse.

Mi volt az, amit legtöbbször kért tőled a másik a próbák alatt?

Rita: Legtöbbször a lányom azt kérte, hogy hagyjam a rendezőt rendezni. Ebből természetesen nem volt súrlódás, és jókat nevettünk rajta.

Paula: Nem volt ilyen, anyának bár előjött a rendezői vénája, inkább beszélgetett velem a szituációkról, mint instruált volna. 

Rita több sikeres rendezésen is túl van, miért gondoltátok úgy, hogy mégsem ő, és miért éppen Szőlőskei Tímea rendezze meg az előadást?

Rita: Azért nem rendeztem, mert nem szerettem volna egyszerre színészként és rendezőként is a munkában résztvenni. Alapvetően színész vagyok, és nagyon jó érzés újra színpadon lenni. Ez nagyon nehéz anyag, attól függetlenül, hogy vígjáték, szükséges volt hozzá egy karmester, aki ezt az egészet lentről levezényli. Szőlőskei Tímea nagyon jó választás volt a feladatra. Ő most debütált rendezőként és remekül összefogta a csapatot. Nagyon jó humora, stílusérzéke és ízlése van, mindkettőnket jól ismer, ezért nagy szeretetben és együttműködésben zajlottak a próbák.

Paula: Szóba sem jött, hogy önmagát rendezze anya. Szükségét éreztük egy külső szemnek az elejétől fogva. Timi ismeri a történetünket, elképesztő humora van, nem kérdés, hogy tökéletes választás volt.

További cikkek

Reklám

Merk IT 2 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni

Pepita plusz

Hegedűs a háztetőn: mindegyik szereplő emlékezetes karakter, önálló személyiségük, aurájuk van

Pataki József 2021.09.08.
Méltán slágerdarab a Hegedűs a háztetőn című musical. A gyulai Erdélyi héten a Kolozsvári Állami Magyar Színház ütős, szépséges, fantasztikus összmunkával készült előadá...

Schlanger András: Minőségi anyaggal foglalkozni ajándék

Pataki József 2021.09.08.
Színházcsináló, színész, rendező, szerző. De vajon milyen ember? Schlanger András pontosan olyan, amilyennek látszik. Tudatos, őszinte, a véleményéért mindig kiálló. Igazi varázsló, aki...

Polyák Lilla: Most sokkal inkább megélem a dolgokat

Pataki József 2021.09.06.
Amikor meghallom Polyák Lilla gyönyörű hangját, valahogy mindig úgy érzem, én is tudok énekelni. Viszont most először láttam a művésznőt a maga természetes szépségében. Izgalmasan, derűsen, nőies...

Heti friss

Jeges performanszt tartott Kováts Adél

Pataki József 2021.09.17.
A Radnóti Színház igazgatója egy mázsás jégtömböt tolt végig a városon.

Indul a MITEM

Pataki József 2021.09.17.
12 országból összesen 19 produkció érkezik. 
MBVK 1 - Kategóriák között
MBVK 4 - Kategóriák között
MBVK 3 - Kategóriák között

Életút

A Budapest Varietében bizonyítja tehetségét Czigány Judit

Pataki József 2021.09.19.
A csinos sztár táncol, énekel és forgat is a közeljövőben. 

Götz Attila: Minél inkább kívül esik egy karakter komfortzónámon, az annál nagyobb kihívást jelent nekem

Gajasz Enikő 2021.08.08.
Götz Attila nem azon színészek közé tartozik, aki megelégszik a "napi rutin" színjátszással, ő ugyanis azt vallja, hogy minden pillanatban nyitottnak kell lenni a világ felé. A Pécsi Nemzeti Szính&aacut...

Györfi Anna: Gyerekként még nincs pontos gondolatod, hogy színésznő akarsz lenni

Gajasz Enikő 2021.08.01.
2004 óta a progresszív szimfonikus jazz-rockot játszó Fugato Orchestra énekesnője, rengeteg reklámfilmben szerepelt és sok produkcióhoz adta hangját szikronszínészként. Anna már 6 éves korában a...