Wéber Tamás: Annál rosszabbat elképzelni sem lehet, hogy nézem, ahogy a többiek táncolnak, énekelnek, én meg ülök a nézőtéren felpolcolt lábbal.

Pepita Magazin 2022.02.23. "A zene az kell..."

Wéber Tamás: Annál rosszabbat elképzelni sem lehet, hogy nézem, ahogy a többiek táncolnak, énekelnek, én meg ülök a nézőtéren felpolcolt lábbal.

„Énekel a Fame-ben, komponál a fényben, élőben zongorázik, Táncol a járdán, majd partnert dob a feje fölé, és tanul a Pesti Broadway-n. Weber Tamás mindemellett végtelenül alázatos, tehetséges, érett és okos ember.” Ezt egy kiváló színész, Kiss Diána Magdolna fogalmazta meg, aki nemcsak tanárt alakít a Fame-ben, hanem zsűriként is részt vett a tinédzser szereplők castingján. 

Poggyasz - Cikk közben

– Úgy tűnik jelenleg igen sok lovat ülsz meg egyetlen fenékkel. Fiatal vagy, de kérdés meddig feszítheted ezt a helyzetet?

– Ugyan vannak nyugis időszakok az életemben, de azok mostanában csak 1-2 hétig tartanak, mert novembertől kezdődően szinte minden egyszerre összejött. Felvettünk három koncertfilmet, az egyik Bársony Bálintékkal készült, a Magyar Rapszody Projekttel, akik régi népdalokat, ősmagyar dallamokat írnak át könnyebben fogyasztható, kicsit jazzesebb stílusra. A másik; fantasztikus világosító munkám volt Nédó Olga hegedűművésznő koncertfilmjében, a Magyar Vöröskereszt kulturális és jószolgálati nagykövete szintén népdalokat ötvöz korszerű hangzásvilággal. A harmadik munkám a gyors ritmusa miatt is bravúros Fricska együttes innovatív néptáncshowja volt. Mindeközben végzem a Pesti Broadway Musical Stúdió operett és musical szakát, dolgozom az Operettszínházban és játszom Székesfehérváron a Fame-ben. December végén még ezt a sűrű időszakot is megfejeltem. Két ünnep között ugye Schlomot játszottam a Fame-ben, a 6szín Teátrumban fénytervezője voltam Szabó P. Szilveszter rendezésének, az Édeskettes hármasban című musicalnek, szilveszterkor és elsején pedig Mága Zoltán gáláján programoztam a világítást.

– Vagyis megtartottad az Operettszínházban a világosító állásodat, miközben készülsz a musicalszínészi pályádra és végzed a Musical iskolát. Milyen végzettséged lesz?

– Mi még úgymond a „régi” képzésben edződtünk, így sikeres vizsga után kapunk egy gyakorlatos színész papírt, majd lesz egy erre épülő év az új rendszer szerint, s azt elvégezve megkapom a színész 1-et. Az iskolának van egy együttműködése az Operettszínházzal, így reggelente itt vannak a tánc,- és a színészmesterség órák is. Tanulunk korrepetíciót, beszédtechnikát és színháztörténetet is. A zeneóráink, az ének és hangképzés, valamint a szolfézs-zeneelmélet pedig a vasutas zeneiskolában vannak.

– Vörösmarty Színház castingot hirdetett a Fame című musical bemutatójára, ahova 350-en jelentkeztek, te bekerültél a 22 fiatal énekes-táncos közé, és megkaptad Schlomo szerepét. Mit jelent neked a Fame?

– Sokmindent. Miután nyáron megtanultuk az összes kórusanyagot, elkezdődtek a táncpróbák Rovó Tamás koreográfussal és Beliczai Béla koreográfus-asszisztenssel. Mikor kapcsolódtunk a próbákhoz, a táncosok már tudták a tizenegy perces nyitányt. Egy hét alatt azért mi is megtanultuk ezt, sőt, a címadó dalban tánc közben feldobok egy lányt, aki a levegőben spárgázik egyet, miközben átszaladok alatta. Többször sikerült ez a látványos táncelem, de egyszer valamilyen oknál fogva, letapadt a jobb lábam, a lány ráesett, másnapra nem tudtam ráállni. Szerencsére nem tört el, némi pihenés után úgy döntöttem mozgás közben fogom gyógyítani ezt a durva húzódást, mert annál rosszabbat elképzelni sem lehet, hogy nézem, ahogy a többiek táncolnak, énekelnek, én meg ülök a nézőtéren felpolcolt lábbal.

– Úgy hallottam a Fame tanári kara is kivette a részét a próbafolyamatból!

– A tanáraink a Vörösmarty Színház színészei voltak, Kiss Diána Magdolna, Kozáry Ferenc, és Sághy Tamás. A beválogatott diákcsapat egy része még pályakezdő színész, így Hargitai Iván rendező egykézben fogta az előadást, ő volt az, aki nagyon nagy türelemmel vezetett minket, közösen elemeztük, boncolgattuk a szerepeinket. Végül összeállt minden és nagyon jó csapat lettünk.

– Talán emiatt is sikerült olyan jól az előadás, érződött az energia, az összetartás... 

–Bárkihez fordult az ember, mindenki segített, olyan érzés volt, mintha évek óta ismernénk már egymást. Az Ott megy ő, egy hat perces szám, azt is végigtáncoljuk, a címadó dalt és a Táncol a járdánt is. A nyári próbákon röpültek rólam a kilók. Amúgy a szeptemberi próbák alatt, a premier előtt az volt a legnehezebb, hogy egy hét alatt visszanyerjük azt a kondíciót, amit a nyári próbák alatt, június elejétől július végéig megszereztünk.

– Erre szükséged is volt, hisz az előadás teljes ideje alatt folyamatosan a színpadon vagy!

– Ez így van. 3 óra 20 perc a darab szünettel együtt, a tiszta játékidő 3 óra. Szinte senki nem jön le a színpadról. A második felvonás a „Nyílt nappal” kezdődik, mindenki egy kicsit elegánsabb ruhában van, utána a két oldalra kimennek átöltözni és van egy kis pihenő idejük. Eddig fel sem tűnt, de én vagyok az egyetlen, aki ezt a három órát folyamatosan bent tölti a színpadon, mert a „Nyílt nap” után azonnal átülök a következő jelenetbe.

– Énekelni tanulni marad időd?

– Hogyne. A stúdióban is van rendszeresen énekóra, Lukács Anitánál tanulok, de évek óta járok Kéringer Lászlóhoz. Kiválóak a szakmájukban.

– Van kilátásban valamilyen musical feladat?

– Presser Gábor önéletrajzi regényéből Zenés Életút címmel hirdetett castingot a 6Szín csapata. Simon Kornél fogja rendezni, jelentkeztem, nagyon várom. Úgy hirdették meg, hogy egy lírai és egy sodró lendületű dalt kell vinni úgy, hogy saját magát kísérni tudja a jelentkező. Nyilván zongorán fogom magam kísérni, hisz a Fame-ben is elég sokat billentyűzöm élőben. Megpróbálom.

– Mi lesz akkor, ha musical színészként egyre több feladatod lesz, és olyan helyzetbe kerülsz, hogy egyik este a színház pultja mögött kellene világosítanod, ugyanakkor a színpadon is énekelhetnél?

– Úgy, hogy nagy szerencsénkre a Stúdió vizsgáira elszokott jönni Kiss-B. Attila a Budapesti Operettszínház főigazgatója. Követi a fejlődésünket, érdekli, hogy a tehetség párosul-e folyamatos motivációval. Bízom abban, ha látja a vizsgáimat, akkor egyszer csak azt gondolja, hogy no, erre a srácra már lehet bízni feladatokat.

Írta: Tarnócai Éva

További cikkek

Reklám

Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni
Merk IT 2 - Cikkajánló utáni

Napi téma

Hamarosan jön a Hadik film

Pepita Magazin 2023.02.07.
Március 9-én vetítik a mozik Szikora János Hadik című kalandfilmjét. A neves 18. századi hadvezér, a Berlint is elfoglaló Hadik András haditetteit feldolgozó film főszerepeiben Trill Zsolt, Molnár Áron, Szab...

Japánt idézi meg a Békéscsabai Jókai Színház új mesedarabja

Pepita Magazin 2023.02.06.
Február 14-én először Szentesen, a Tóth József Színház és Vígadó deszkáin elevenedik meg a Naplopó című japán népmese, Japánt idéző díszletekkel, jelmezekkel, zenével...

Óz, a varázsló - A klasszikus mese új köntösben a Kolibri színpadán

Pepita Magazin 2023.01.18.
Az idei évad első nagyszínpadi produkciójaként egy klasszikus mesét láthat új köntösben a Kolibri Színház közönsége; január 28-án, szombaton mutatják be az Óz, a varázsl&oacu...

Járt ösvény

Peremartoni Krisztina: A színészet nekem egy eszköz amivel megélhetem a saját szabadságomat

Pepita Magazin 2023.01.16.
Szenvedélyes világutazó, de leginkább a földdel bensőséges viszonyt ápoló kultúrákat szereti. Önkénteskedett Szumátrán egy orangután rehabilitációs központban, volt favág&o...

Újvári Zoltán: Valami felfalja az embert. Valami kényszer

Pepita Magazin 2022.12.20.
Pécsről eljött egy Janus Pannonius-díjjal, a következő évben megkapta a Jászai Mari-díjat, majd kamaraszínházi színészként elsőként, a legjobb férfialakítás díját is neki &iac...

Seress Zoltán: Ez olyan érzés, mint meztelenül úszni a tengerben…

Pepita Magazin 2022.11.24.
Első színháza volt a Vígszínház, két éve ismét itt játszik. Közben társulati tag volt Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és persze a Bárka Színházban, amelynek megsz...
MBVK 4 - Kategóriák között
MBVK 3 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között

Hangadó

Molnár Levente: Az improvizáció olyan közös nyelv, ami összeköt minket

Pepita Magazin 2023.02.02.
Molnár Levente gyerekkora óta, harminc éve szinkronizál. Hangját már a gyermekei is felismerik a mesefilmes karaktereknél épp úgy, ahogy a filmekben és reklámfilmekben is. Több mint tíz éve filmeket &eacu...

Penke Bence: Saját magamat is észreveszem néha a jelenetekben

Pepita Magazin 2022.12.28.
Penke Bence gyerekkora óta szinkronizál. Fiatal kora ellenére már 20 év tapasztalattal dolgozik a stúdiókban. Hangja összeforrt néhány emblematikus szitkom karakterével is. A színpadon imád rögtönö...

Szabó Máté: Szeretek nevettetni

Pepita Magazin 2022.11.30.
Szabó Máté már egészen kisgyerekként belekóstolt abba az élménybe, amit a színpadi létezés öröme nyújt. Ő maga szérumnak, szerelmi bájitalnak nevezi azt az adrenalinlöketet, amive...

Kritika

Ész, szív, bátorság – Gothár Péter karizmatikus Óz rendezése

Pepita Magazin 2023.01.31.
Sziporkázó humorral, megható momentumokkal, üde, friss játékossággal teli, az Óz, a varázsló előadása a Kolibri Színházban, Gothár Péter rendezésében. Sejthető volt, ha ő több...

Szín a színtelenségben – A Made in Hungária „újratöltve”

Pepita Magazin 2023.01.30.
Akár poros is lehetne a Made in Hungária, az egykori óriási siker felmelegítése, de nagyon nem az. Élettel teli, sodró lendületű előadás született ismét Fenyő Miklós dalaiból, élettörté...

Látszatélet – Magányos emberek a Kamrában

Pepita Magazin 2023.01.23.
Betódulunk a Magányos emberek szereplőinek házába. Nem zavar bennünket, hogy többen otthon vannak közülük. Végig bámuljuk a lakásukat, a vécétől a könyvespolc köteteiig.
MBVK 4 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között
MBVK 2 - Kategóriák között

A tanár

Meczner János: Volt tanítványom vitte tovább az osztályt

Pepita Magazin 2023.01.25.
Meczner János rendező, a Budapest Bábszínház korábbi igazgatója, kezdeményezte, hogy beinduljon a bábszakos képzés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amelyre amikor rákényszerí...

Nincs megfelelő követelményrendszer – Szakály György a táncképzésről

Pepita Magazin 2022.12.27.
„Már nem lehet azt mondani, hogy kövér vagy, kicsit le kellene fogyni, nem vagy elég ügyes”, mondja Szakály György, nemzetközi hírű, Kossuth-díjas táncos, a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori rektora. ...

Fessük az ördögöt a falra! - Az agresszor logikája és lélektana

Pepita Magazin 2022.11.27.
Az életben nagyobb biztonságot ad, ha látjuk, hogy az agresszornak mi a logikája és a lélektana, mondja Vidovszky György, rendező, drámatanár. Sok olyan kemény produkciót állított színpadra, amiben erős...

Legendák

Jordán Tamás 80

Pepita Magazin 2023.01.15.
Jordán Tamás ma 80 éves. Kicsit lassabban mozog, mint régen, de megmaradt az egykori csillogó szemű, nagyot álmodni képes fantasztának, aki újabb és újabb dolgokat eszel ki, és amire esetleg más legyintene, h...

Húsz éve halt meg Schütz Ila

Pepita Magazin 2022.12.11.
Schütz Ilára, a karizmatikus színészre, ma 20 éve a fürdőkádjában találtak rá holtan, a gyomrában túladagolt gyógyszerekkel, a fürdővízben hajszárítóval. Máig nem tudni po...

Alföldi 55

Pepita Magazin 2022.11.22.
A ma 55 éves Alföldi Róbertet imádják és utálják. Valószínűleg sokkal többen vannak akik szeretik,  mint akik akár egyenesen gyűlölik. Az biztos, hogy tényező, és, hogy mindenki ismeri.
MBVK 2 - Kategóriák között
MBVK 3 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között

A rendező

Vaszkó Bence: Nem égettem fel magam mögött semmit

Pepita Magazin 2023.01.10.
A József Attila Színházból egy hatalmas isztiméri farmra repítette családját Vaszkó Bence színművész, aki nem sokkal előtte Anastasius volt A pápanőben. Három évvel korábban a nyíregyh&...

Puskás Tamás: Szellemek vannak mindaddig, amíg a szeretet hiányt szenved

Pepita Magazin 2022.12.14.
Nemrég olvastam egy interjút Esztergályos Károllyal, aki azt nyilatkozta, hogy szerinte az egész életművéből, egy Csehov kisregényből készült filmje, aminek történetesen az a színházigazgató volt ...

Gémes Antos: Nem kell ahhoz sanyarú sors, hogy küszködni tudjon az ember

Pepita Magazin 2022.11.08.
Fújd el a gyertyát, ami nem fog kialaludni, de úgy csináld, hogy ne hibának tűnjön, hanem gegnek. Oké. No, még egyszer. Jó, majd gondolkozunk még rajta – instruálta a Madagaszkár című musical prób...

A jövő nagyjai

Boldoghy Borbála: Jó, amikor megvan a csodapillanat

Pepita Magazin 2023.01.20.
Színész, előadó, tanár, aki 8 éves kora óta imádja az improvizációs műfajt. Egészen kicsi gyerekként olyan nagy nevek mellett játszhatott tévéfilmben, mint Margitai Ági, vagy Koltai Róbe...

Kopek Janka: Mindig egy új világba csöppenek

Pepita Magazin 2022.12.19.
Kopek Janka színésznő, műsorvezető, a Vígszínház társulatának tagja. Színpadi és filmes munkák mellett nemzetközi menedzsmenttel is foglalkozik. Nemrégiben cukrász végzettséget is szerzett. Vele...

Hartai Petra: A próbák alatt felfestődik egy élet

Pepita Magazin 2022.11.29.
Hartai Petra idén Junior Prima Díjat kapott színészi munkájának elismeréseként. Már nagyon fiatalon képernyőre került, gyerekműsorokban láthattuk, bár önironikusan ő úgy fogalmazott: „Akkor ...
MBVK 3 - Kategóriák között
MBVK 4 - Kategóriák között
MBVK 1 - Kategóriák között

"A zene az kell..."

Mester Dávid: A saját határaim állandó feszegetése természetes

Pepita Magazin 2023.01.26.
Azóta figyelem, mióta először meghallottam a Félkegyelműben, a Háború és békében majd a Liliomban a felcsendülő zenéjét. Nem megszokott, a nagy tudás mentén letér az útról és ...

Viktória grófnő Veszprémben

Pepita Magazin 2022.12.22.
Egy szórakoztató, mégis komoly drámai ívvel megkomponált Viktória előadást láthattunk a Veszprémi Petőfi Színházban, az igazgató, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes műv&eac...

Gaál Attila Csaba: Most nagy erővel, nagy tetteket tudok végrehajtani

Pepita Magazin 2022.11.21.
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és rendező szakának hallgatója volt, ma a Veszprémi Petőfi Színház színművésze. A Nyitott ablak című előadásában nyújtott alak&iacu...

Emlékek

Szűcs Erzsi: A jó gyártásvezető legyen empatikus

Pepita Magazin 2022.10.29.
60 éve dolgozik a filmes szakmában. 1500 reklámfilmet készített, többek között a Malévnek, a Fabulonnak, a Nescafénak. Három napig együtt lehetett A.L. Webberrel, mert ők forgatták a dokumentumfilmet a világh&...

Viczián Ottó: Nincs olyan szerepem, amit félgőzzel csinálnék

Pepita Magazin 2022.04.30.
A Jászai Mari-díjas színművész 1996-ban kezdte pályafutását. Ahogy kikerült a Színház- és Filmművészeti Egyetem falai közül, Fegyka szerepében találta magát, a Kerényi-fél...

Piroch Gábor: Rám angyalok vigyáztak

Pataki József 2022.01.31.
A legnagyobb hollywoodi filmekbe dolgozta be magát kaszkadőrként. Verekedett Az emlékmásban, ő hajtotta Julius Caesar szekerét a Kleopátrában, szőrén lovagolt Anthony Hopkins lován a Thorban, neki húzott be Bud Spencer, a Vil&a...
MBVK 5 - Kategóriák között
MBVK 1 - Kategóriák között
MBVK 3 - Kategóriák között

Felvétel

Rujder Vivien: Tudatosan lemondtam a szerepálmaimról

Pepita Magazin 2023.01.24.
Hihetetlen kisugárzású hölgy, a pókerarcot csak akkor hozza, ha el kell játszania, egyébként minden érzelem tökéletesen leolvasható az arcáról. Rujder Vivien Junior Prima-díjas színész,...

Thuróczy Szabolcs: Ez a szakma eléget, miközben hamuvá válik az ember

Pepita Magazin 2022.12.16.
Nem sok jogi egyetemet végzett színészünk van, sőt olyan sem sok, aki ennyiszer megkapta a legjobb férfi alakítás díját, mint Thuróczy Szabolcs. Olyan színészünk meg végképp nem sok van, aki kar&aac...

Nari Nguyen: A múlthoz való ragaszkodás akkor jár tisztelettel, ha az az embert szolgálja

Pepita Magazin 2022.11.16.
A legszebb Európában élő vietnámi lánynak választották Berlinben 11 évvel ezelőtt Nari Nguyent. A szépségkirálynő ezúttal Az almafa virága címet viselő magyar-vietnámi romantikus film é...